Albergen, Schopmansweg 3

Op weg van Almelo naar Ootmarsum ziet u in het buitengebied van Albergen een prachtig landhuis uit 2004 midden op een bescheiden landgoed van bijna 2 hectare. Na de oprijlaan van 100 meter voorzien van eiken, kastanjebomen en rododendrons komt u bij een uniek huis met een maximale privacy. Deze is omringd door een goed onderhouden groene tuin met een natuurlijke vijver.

De ruimtelijke inrichting is gerealiseerd naar een ontwerp van landschapsarchitect Andre Bijkerk. Kenmerkend hierin is het Twentse coulisse landschap met houtwallen aan de buitenkant voorzien van openingen voor vergezichten.
Volgens de gemeentelijke verordening mag er nog een vrijstaand bijgebouw van 200 m2 gerealiseerd worden. Dit kan gebruikt worden voor b.v. paardenstallen, garage, carport etc. Daarnaast mag er voor 75 m2 overkappingen aan het huis bijgebouwd worden.

Op korte afstand zijn een keur aan voorzieningen beschikbaar in Albergen en Almelo zoals scholen, winkels, sportvoorzieningen en horeca en veel natuurgebieden in de directe omgeving met wandel- en fietsroutes. Met 13 minuten bent u op de snelweg A1/A35.

We vertellen u graag iets meer over het huis.
Na de oprijlaan parkeert u de auto op 1 van de 8 beschikbare parkeerplaatsen. Daarnaast is er een dubbele garage met ruimte voor 2 auto’s. Het huis telt 3 woonlagen, de afstand van de garage aan de ene kant tot de serre aan de andere kant van het huis is 31,5 meter.

Indeling

Begane grond

Entree/hal

Welkom in ons huis. Via de entree met een dubbele voordeur komt u in de royale hal. Een opvallend detail is de mooie trappartij, die speciaal naar onze wens is gemaakt. Daarnaast bevindt zich hier een garderobenis, meterkast en het gastentoilet

Living
De tuingerichte living van 120 m2 heeft grote raampartijen, een erker en 3 dubbele openslaande deuren met directe toegang tot de 2 terrassen aan de achterzijde van het huis. Deze geeft een prachtig en wijds uitzicht over het natuurlandschap.
We hebben de living verdeeld in een ruime zithoek met gas-openhaard en een eethoek. Deze living heeft een open verbinding met de serre en de TV kamer. Deze hele ruimte is voorzien van een marmer vloer net als de entree, keuken en de gang.

Aan de andere kant van de entree komt u in de werkkamer, die ook als slaapkamer ingericht kan worden met uitzicht op de tuin.

Keuken
Via de gang komt u in een gezellige ruim opgezette woon-eetkeuken van 34 m2 met een erker en voorzien van een Alno keuken met ingebouwde vaatwasser, hete luchtoven, combi magnetron/grill/oven en een losstaande Samsung Amerikaanse koelkast (2018).
Via de gang ziet u de bijkeuken, waar een voorziening aanwezig is voor de wasmachine en wasdroger en de apparatuur voor de vloerverwarming beneden en de badkamers op de 1e verdieping. In de bijkeuken vindt u de achteruitgang naar de tuin.

Garages
Vanuit de gang komt u in de betegelde dubbele garage (9 x 6,6 meter) met een vliering. De garage is voorzien van op afstand bedienbare deuren en verwarming. Via de garage komt u in de kelder (6,2 x 2,9 meter) voorzien van ventilatie. Zowel de vloer als de muren zijn betegeld.

1e verdieping

Overloop
De overloop is bereikbaar via een stalen wenteltrap en leidt naar 2 loggia’s zowel aan de voor- als aan de achterzijde voorzien van verlichting. In de loggia aan de achterzijde lezen we ’s ochtends de krant, terwijl we de zon zien opkomen met een fenomenaal uitzicht over de natuur. Hier kunt u genieten van een ruime variëteit aan dieren zoals vogels, hazen, konijnen en eekhoorns.

Masterbedroom
De masterbedroom is ruim (35 m2) en is voorzien van een balkon. Deze kamer heeft een verbinding met de inloopkast en een ingebouwde kast.
Hierachter bevindt zich een badkamer (26 m2) voorzien van ligbad, douche, 2 wastafels en toilet. De ruimte achter de badkamer wordt nu gebruikt als kleedruimte, maar kan als sauna ingericht worden door de al aanwezige aansluitingen.

2 Slaapkamers
Er zijn 2 slaapkamers (beide zijn 26 m2) die beide toegang hebben tot de 2e badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een balkon.

Badkamer
De 2e badkamer is voorzien van een douche en 2 wastafels en kasten. Bij de overloop richting de trap naar de 2e verdieping bevindt zich het 3e toilet.

2e verdieping

Via de trap komt u op de 2e verdieping met 3 dakramen. In de voorste open ruimte staat de CV installatie met wasmachine- en wasdrogeraansluiting en grote ingebouwde kasten. Over de gehele 2e verdieping bevindt zich achter de schotten pakruimte van 1,7 m diep. In het voorste deel van de 2e verdieping is ruimte beschikbaar voor het realiseren van een extra kamer plus badkamer.
Hierna komt u in een ruime gastenslaapkamer voorzien van 1 dakraam.

Tuin
Nu we het huis hebben gezien, nemen we u graag mee naar de tuin. Hier zijn naar het ontwerp van landschapsarchitect Andre Bijkerk de typisch Twentse houtwallen geplaatst aan de buitenzijde van het terrein, met op 2 plekken een ruime doorkijk naar de mooie buitenwereld. Aan de achterzijde van de het huis bevinden zich 2 terrassen.
Aan de voorzijde is een groot terras van 8 x 15 meter voorzien van 2 rijen met 4 moerbei bomen, die we gebruiken voor feestjes, BBQ etc.. Daarnaast is er een natuurlijke vijver met een klein terras, de ideale plek om te zitten bij warme zomeravonden en een heerlijk drankje.
Vanuit de serre ziet u een weiland van 5.000 m2, die aan 3 zijden is afgeschermd door houtwallen en aan 1 zijde door een meidoornhaag, de ideale broedplek voor kleine vogels.

Bijzonderheden:

• Bouwjaar 2004
• Woonoppervlak 445 m2
• Inhoud 1.801 m3
• Ramen en deuren zijn van kunststof (Finstral)
• Centraal stofzuigsysteem op de begane grond en de 1e verdieping
• Alno keuken
• Marmer vloer met vloerverwarming op de begane grond in de keuken, gang en living.
• 1e en 2e verdieping voorzien van laminaat.
• Glasvezel en 4G aansluiting.
• Buitenkant huis 3 waterkranen en 2×2 aansluitingen voor elektriciteit.
• Markiezen elektrisch bedienbaar.
• Waterput van 10 meter diep voor tuin besproeiing.
• Vijver.
• Groot buitenterras van 8 x 15 meter met van 2 x 4 Moerbei bomen.
• 2 terrassen aan de achterzijde van het huis.
• Klein terras bij de vijver.

Kavel: 17.965 m²
Woonoppervlakte: circa 445 m²
Inhoud: circa 1830 m³
Kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers
Bouwjaar: 2004
Bieden vanaf:  VERKOCHT

Voor meer informatie of een aanvraag voor bezichtiging nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Verkopers zullen u zelf rondleiden door hun huis tijdens de bezichtiging. Vindt u het prettig om rechtstreeks contact met hen te hebben dan kunt bellen naar het volgende telefoonnummer: 06-30407046

Alle informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De maten op de plattegronden kunnen enigszins afwijken van de werkelijkheid.