Beuningen, Mekkelhorsterstraat 34

Op een prachtige plek in de buurtschap Mekkelhorst, op slechts 2 kilometer van Denekamp, ligt deze ruime woonboerderij met een heerlijk buitenzwembad op een kavel van 5.290 m2. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te wonen temidden van de prachtige Twentse natuur. In de directe omgeving liggen verschillende natuurgebieden maar ook de benodigde voorzieningen (winkels, scholen, etc.) zijn snel en eenvoudig te bereiken).

Indeling

Begane grond

Hal, entree. De voormalige deel is verbouwd tot een grote multifunctionele leefruimte. De voormalige hildes zijn aan beide zijden bewaard gebleven. Verder bevinden zich hier een gezellige huisbar, de centraal opgestelde trap naar de verdieping en een grote zandstenen schouw met open haard.

De ruime zitkamer heeft een open haard, een prachtig uitzicht en een deur naar de tuin. Via de hal met deur naar buiten, trapopgang naar de verdieping en garderobe, kom je in de knusse woonkeuken met inbouwapparatuur. Een halletje geeft toegang tot de provisiekelder en een kleine werkkamer. Er is ook een ruime werkkamer die onder andere vanuit de zitkamer toegankelijk is. De grote slaapkamer heeft een eiken parketvloer, openslaande deuren naar het terras, een aparte kleedkamer, aparte toiletruimte en een eigen badkamer met ligbad, wastafelmeubel met twee wastafels, douche, toilet en bidet. Verder is er een tweede badkamer met douche, twee wastafels en bidet en een aparte toiletruimte voor gasten. De grote garage is binnendoor bereikbaar. Hier bevindt zich wasmachine- en drogeraansluiting en ook een werkruimte met onder andere de technische installatie van o.a. het zwembad.

Verdieping

Via de voormalige deel leidt een mooie trap naar boven. Op de overloop met vide bevinden zich meerdere vaste kasten. Hier is ook een grote slaapkamer gerealiseerd die op dit moment in gebruik is als bibliotheek/werkkamer. Via een lange hal , met kastruimte en luik naar de vliering, zijn de vier overige slaapkamers, de badkamer met douche, twee wastafels en bidet, aparte toiletruimte, en de tweede trapopgang bereikbaar.

Tuin

De tuin is prachtig aangelegd met gazon, een natuurlijke vijver, borders, heesters en bomen. Het biedt volop privacy met doorkijkjes naar de omliggende weilanden. Er zijn meerdere terrassen aangelegd. In de zomer is de favoriete plek van de huidige bewoners het verwarmde zwembad (14 x 6,5 meter) en het omliggende terras.

Bijgebouwen

Grote houten kapschuur van circa 10 x 7 meter met daarboven een bergzolder. Er is ruimte voor 2 tot 3 auto’s.

Houten tuinhuisje van circa 4 x 4 meter.

Twee overkappingen voor de opslag van hout. De afmetingen zijn circa 5 x 2 meter en 5 x 1,5 meter.

Bijzonderheden

  • Het bouwjaar van de huidige boerderij is ongeveer 1916. Rond 1970 is de boerderij verbouwd tot woonboerderij.
  • De inhoud van de woonboerderij is ongeveer 1.500 m³. Het perceel heeft een oppervlakte van 5.290 m².
  • Verwarming vindt plaats door een CV-ketel van circa 5 jaar oud.
  • Warm water wordt geregeld door geisers en een close in boiler in de keuken
  • Ongeveer 4 jaar geleden zijn zonnepanelen geinstalleerd.
  • In 2017 is een elektrische toegangspoort geplaatst.
  • Het verwarmde zwembad kan worden afgedekt met een elektrisch roldek.
  • De woonboerderij is aangesloten op drukriolering.
  • Naar verwachting krijgt het huis eind 2017 een glasvezelaansluiting.
Kavel: 5.290 m²
Woonoppervlakte: circa 475 m²
Inhoud: circa 1.500 m³
Kamers: 9, waarvan 7 slaapkamers
Bouwperiode: 1916
Vraagprijs:  VERKOCHT

Voor meer informatie of een afspraak voor bezichtiging nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.