De Lutte, Denekamperstraat 15

Centraal gelegen tussen Oldenzaal en Denekamp vind u “De Pierikhoeve”, van oorsprong een modelboerderij met diverse opstallen.

De ruime woonboerderij waarvan het voorhuis in 1914 als modelboerderij is gebouwd valt direct op wanneer u vanaf de paralelweg het ruime oprit op rijdt. In 1996 is de woning geheel verbouwd en geïsoleerd en heeft de vervallen deel plaats gemaakt voor een nieuw achterhuis.

Via de vestibule komt u binnen in de centrale hal met toilet. Van daaruit kunt u naar de woonkamer, de eerste verdieping, en het oude voorhuis. In het voorhuis vind u nog veel van de oorspronkelijke elementen, de hoge plafonds, de mooie deur omlijstingen en de ambachtelijke deuren.
In dit deel van de woning zijn twee ruime kamers met een aparte ingang, een bijkeuken met doucheruimte en de grote woonkeuken met vloerverwarming.
Vanuit de hal komt u ook in de ruime L vormige woonkamer. De grote ramen en openslaande deuren aan de achterzijde van de woning geven u een uniek uitzicht. Alle seizoenen, iedere zonsondergang, elke weersverandering is in alle schoonheid te zien.

In de centrale hal leidt een hardhouten trap naar de bovenverdieping. Aan de achterzijde van de woning is de ouderslaapkamer met ruime kastenwand. De loggia geeft een beschutte plek om uit te kijken over het erf en te genieten van het weidse uitzicht.
Aan de langgerekte overloop liggen de toiletruimte, de waskamer met HR ketel, de badkamer met wastafels, douche en bad en een kleine opgang leidt verder naar het voorhuis met de overige 4 slaapkamers.

Het zeer royale koetshuis, net als het voorhuis uit 1914, valt op door de karakteristieke grote gebogen koetsdeuren. De volledige bovenverdieping is geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming. Met een aparte ingang en een toilet is het koetshuis zeer geschikt voor vele doeleinden.

De hoge kapschuur is opgetrokken met oude gebinten en doet dienst als carport en houtopslag.

Rondom de woning is een grote onderhoudsvriendelijke tuin aangelegd met een ecologisch zwembad en strategisch aangelegde terrassen. Achter op het perceel bevindt zich nog een weiland met opstal.

De Pierikhoeve is gelegen op een perceel van ruim 6000 vierkante meter.

Op een locatie midden tussen prachtige natuurgebieden en op slechts tien minuten rijden van de A1 biedt De Pierikhoeve een prachtige, vrije en actieve woonplek voor een gezin met kinderen, voor mensen die een praktijk aan huis zoeken, voor thuiswerkers, voor “buitenmensen” die niet achteraf willen wonen.

Kavel: 6.086 m²
Woonoppervlakte: circa 250 m²
Inhoud: circa 1.000 m³
Kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers
Bouwperiode: 1914, 1996
Vraagprijs:  VERKOCHT

Voor meer informatie of een afspraak voor bezichtiging nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.