Enschede, Zuid Esmarkerrondweg 401

Mensen die geregeld over de Zuid Esmarkerrondweg rijden kennen ongetwijfeld dit sfeervolle huis uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het huis is in 1934 gebouwd door de ouders van de huidige bewoner, de grond is zelfs al generaties lang in de familie. Door de jaren heen zijn er in het huis gelukkig heel wat details bewaard gebleven, het mooiste voorbeeld daarvan zijn de prachtige glas in loodramen. Bij het huis hoort een perceel grond van ruim 3 hectare. Dit bestaat uit tuin, weiland en een stukje bos. Dit is een heerlijke plek voor mensen die van buiten wonen en ruimte houden!

Het huis heeft een inhoud van ongeveer 960 m3, inclusief de bijgebouwen komt de inhoud op ongeveer 1245 m3. Het huis is ruim en licht huis en heeft veel gebruiksmogelijkheden. Het bijhuis, dat jarenlang dienst heeft gedaan als tweede wooneenheid, kan bijvoorbeeld heel goed worden gebruikt voor inwoning door ouders/kinderen, gastenverblijf, kantoor of praktijk.

Verkoper is opgegroeid op deze plek: hier heb je rust, een prachtig uitzicht. Er zijn geregeld hazen, fazanten, reeën en spechten te zien. De buurt is prettig, de bewoners variëren in leeftijd en achtergrond, de sfeer onderling is goed maar buren overlopen elkaar zeker niet. Hier woon je echt buiten maar heb je toch ook alle voorzieningen in de buurt; winkels, scholen, sportverenigingen, etc.

Indeling huis

Begane grond

Royale entree/hal met grijze plavuizen, garderobe en trap naar de eerste verdieping. De voordeur en de glas in lood ramen zijn echte eyecatchers in de hal. Kamer en suite, met aan de voorzijde een mooie erker met glas in lood en in de achterkamer een open haard en openslaande deuren naar het terras. De suitedeuren zijn ook voorzien van glas in loodramen.

Ruime keuken met grijze plavuizen en toegang tot de provisiekelder. De keuken is licht van kleur en heeft een afwasmachine, magnetron, oven, gaskookplaat en een koelkast. Aan de keuken grenst de bijkeuken en de toiletruimte. Via een halletje kom je in de garage en het gastenverblijf.

Eerste verdieping

Overloop met glas in loodraam, toiletruimte en toegang tot de zolder. Op deze verdieping bevinden zich in totaal drie slaapkamers; twee grote kamers met vaste kasten en een kleinere kamer met toegang tot een balkon. De badkamer heeft nog de originele granitovloer en wandtegels, een ligbad en een wastafel.

Tweede verdieping

De zolderverdieping is met een vaste trap te bereiken. De overloop geeft toegang tot twee slaapkamers en bergruimte. Ook is vanaf de overloop met een vlizotrap de bergzolder toegankelijk.

 

Indeling bijhuis

Begane grond

Eigen entree. Hal met solnhofener plavuizen en toegang tot de doucheruimte. Gezellige zitkamer met gashaard en een vaste kast. De keuken heeft een granito aanrecht, een vaste kast en een deur naar het terras. Slaapkamer met wastafel en vaste kast.

Eerste verdieping

Twee kamers die bijvoorbeeld ingericht kunnen worden als slaap-/werkkamers.

 

Bijgebouw

Grote multifunctionele schuur van ruim 70 m2.

 Bijzonderheden

  • Het herenhuis is gebouwd in 1934 en heeft een inhoud van circa 962 m³ (inclusief bijgebouwen is de inhoud circa 1.245 m³)
  • Het perceel heeft een oppervlakte van 30.843 m².
  • De woning heeft op de begane grond grotendeels voorzetramen en op de eerste verdieping dubbele beglazing.
  • De CV-ketel is een zogenaamde bedrijfsketel met twee aansluitingen, voor het huis en het bijhuis. Warm water komt van twee geisers.
Kavel: 30.843 m²
Woonoppervlakte: circa 206 m²
Inhoud: circa 962 m³ (excl. bijgebouwen)
Kamers: 11, waarvan 7 slaapkamers
Bouwjaar: 1934
Vraagprijs: VERKOCHT

Wilt u een brochure van deze woning aanvragen klikt u dan hier.

Voor meer informatie of een afspraak voor bezichtiging nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.