Glane, Haweg 14

Het is de regio waar Twente op z’n mooist is. De streek waar volgens de overlevering de witte wieven en de Hellehonden rondwaren. Het is zo’n plek die je niet vaak tegenkomt en waar je het gevoel krijgt dat het een voorrecht is om er te mogen wonen.

Via een eigen oprijlaan van 200 meter kom je op het idyllisch gelegen erf waar naast de prachtige woonboerderij ook nog enkele bijgebouwen te vinden zijn. ’S morgens lopen reeën, fazanten en ander wild er door de tuin en drinken ze uit de vijver op het terrein. Hier heerst rust, de tijd lijkt er te hebben stilgestaan.

Wonen in volledige rust maar alle voorzieningen zoals winkels en scholen bevinden zich toch op geringe afstand in Enschede, Losser en Glanerbrug.

De boerderij is gebouwd rond 1900 en ligt op een perceel van ruim 1,2 hectare grond. Het huis is in de zeventiger jaren omgebouwd van boerderij naar een moderne woonboerderij, begin 21e eeuw zijn de badkamer en de keuken geheel gemoderniseerd.

Indeling

Begane grond

Hal/entree met garderobe, toiletruimte met fontein, meterkast en trap naar de verdieping. Grote living met vide en grote ramen die een prachtig zicht geven op de omgeving. Centraal in de ruimte bevindt zich een grote schouw met open haard. Verder bevindt zich in de living de open keuken voorzien van inbouwapparatuur, granito aanrechtblad, voldoende kastruimte, alsmede de eetkamer die een mooi zicht heeft over de oprijlaan en de weilanden aan de voorzijde van de boerderij.

Via een hal zijn vier slaapkamers bereikbaar en een grote badkamer met twee wastafels, inloopdouche, toilet, wasmachine- en drogeraansluiting.

Eerste verdieping

Overloop met rondgang langs de vide en toegang tot bergruimte. Ruime slaapkamer met wastafel en vaste kasten. Tweede grote multifunctionele kamer met aan beide zijden bergruimte. Deze kamer kan, indien gewenst, worden opgesplitst in twee kamers.

Bijgebouwen

Vrijstaande stenen schuur met een berging, grote klusruimte voorzien van krachtstroom, stortbak met wateraansluiting en gaskachel. De schuur heeft een vliering, bereikbaar via een luik aan de buitenzijde. Aan de voorkant bevindt zich een veranda met uitzicht op de omliggende weilanden.

Vrijstaande houten kapschuur met mogelijkheid voor paardenboxen, stallen en/of het parkeren van auto’s, tractoren, o.i.d. De schuur is voorzien van elektra.

Houten kippenhok met omheinde ren en een bijenhuis.

Tuin

Het erf rondom de boerderij biedt volop privacy en rust. Naast de siertuin bevindt zich er een grote natuurlijke waterpartij, gazon, bomen en een weiland waar bijvoorbeeld paarden gehouden kunnen worden.

Bijzonderheden

• Bouwjaar circa 1900, eerste grote verbouwing in jaren ’70 vorige eeuw, daarna zijn in de 21e eeuw de keuken en badkamer vernieuwd.
• Woonoppervlakte circa 260 m2, inhoud circa 1056 m3.
• Perceel grootte 12.168 m2.
• De woonkamer en keuken hebben extra isolerend enkel glas.
• Verwarming met CV-ketel (bouwjaar ca. 2015).
• De badkamer heeft elektrische vloerverwarming.
• Krachtstroom in bijgebouw aanwezig.
• Glasvezelaansluiting.
• De woning is niet aangesloten op de riolering.

Kavel: 12.168 m²
Woonoppervlakte: circa 260 m²
Inhoud: circa 1.056 m³
Kamers: 7, waarvan 6 slaapkamers
Bouwjaar: ca. 1900
Vraagprijs: VERKOCHT

Voor meer informatie nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Alle informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De maten op de plattegronden kunnen enigszins afwijken van de werkelijkheid.