Ootmarsum, Schiltstraat 1a

Fantastisch appartement op de eerste en tweede verdieping met dakterras midden in het pittoreske historische centrum van kunststadje Ootmarsum.

Dit is een unieke kans voor mensen die graag rustig willen wonen in het monumentale centrum waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Het ruime appartement heeft een prachtig dakterras van ca. 20 m2 op de tweede verdieping. Het kijkt uit op de torens van de H.H. Simon en Judaskerk, de Hervormde kerk en het torentje van het voormalige stadhuis, allemaal prachtig verlicht ’s-avonds.

Geschiedenis Schiltstraat 1-1a

Deze unieke plek, direct naast / achter het voormalige stadhuis, kent een rijke historie. In de 19e eeuw woonden er onder meer burgemeester Dannenbargh en notaris Ten Pol (19e eeuw). Tussen 1907 en 1960 hebben hier drie huisartsen gewoond en praktijk gevoerd; dokter Meijboom, dokter Voncken en dokter Barenburg. Aan die tijd heeft het huis de toepasselijke naam ‘Doktershuis’ overgehouden. Met de komst van een fotograaf in 1961 werd de oorspronkelijke gevel aangepast naar winkelpui, in 1982 opende de eerste galerie in Ootmarsum in dit pand haar deuren. Het oorspronkelijke huis is in 1997 gesloopt en vervolgens werd helemaal opnieuw opgebouwd in de stijl van het oorspronkelijke doktershuis.

Indeling

Begane grond

Entree, hal met garderobe, trapkast, meterkast en royale mooie trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping

Hal met travertin vloer, inloopkast, toilet met fontein. Royale lichte woonkamer met travertin vloer, grote inloopkast en zicht op de Schiltstraat. Moderne keuken ( recent vernieuwd) met inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combimagnetron. Ruime bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting, stortgoot en gasboiler. Grote slaapkamer met twee vaste kasten, toegang tot aparte kleedkamer en tot de badkamer. Badkamer (ook via de hal toegankelijk) met douche, bubbelbad, dubbele wastafel en kastruimte.

Tweede verdieping

Overloop met dakraam en wastafelmeubel voorzien van twee wastafels en kastruimte. Aparte douche. Grote slaapkamer met twee dakramen en bergruimte achter knieschotten. Tweede slaap-/werkkamer met dakraam en glaspui met prachtig uitzicht, berging achter knieschotten en toegang tot het dakterras. Ruim dakterras (Verbouwd in begin 2020)(ca. 20 m2) met fantastisch zicht op historisch Ootmarsum, toegang tot zolderberging boven de slaapkamer.

Bijzonderheden

  • De woning is herbouwd in 1998 en volledig geïsoleerd
  • Woonoppervlakte ca. 212 m2 – Inhoud ca. 550 m3
  • Vloer eerste verdieping geheel travertin (m.u.v. badkamer)
  • Energielabel A
  • Heteluchtverwarming, gasboiler en airconditioning.
  • Op de begane grond is een privéruimte voor fietsen, etc.
  • Intercomsysteem bij voordeur
  •  VvE opgericht in 2020 (2 leden), bijdrage per jaar € 1500,-
  • De woning ligt in een gebied met beschermd stadsgezicht
  • Parkeerplaats in parkeergarage apart te huur voor €  39,– per maand

 

Kavel: -
Woonoppervlakte: circa 212 m²
Inhoud: circa 550 m³
Kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Bouwjaar: 1998
Vraagprijs: Vraagprijs € 595.000,- k.k.

Voor meer informatie nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Alle informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De maten op de plattegronden kunnen enigszins afwijken van de werkelijkheid.