Overdinkel. Fleuerweg 3

TWENTE IN OPTIMA FORMA

Het is de regio waar Twente op z’n mooist is. De streek waar volgens de overlevering de witte wieven en de Hellehonden rondwaren. En waar smokkelaars de grens met Duitsland over trokken om hun slag te slaan. Maar dat was in vervlogen tijden zo. Vandaag de dag is het hier alleen maar sprookjesachtig mooi. Dit is Twente in optima forma.

De huidige bewoners zullen dan ook alleen maar met veel weemoed terugdenken aan deze idyllisch gelegen woonboerderij, even buiten Overdinkel. Ze wonen hier een kleine tien jaar.

,,De woning dateert van 2008”, vertelt de vrouw des huizes. ,,Aanvankelijk wilden we de oorspronkelijke boerderij verbouwen, maar die bleek in dermate slechte staat dat we geheel nieuw hebben gebouwd.” Het pand ademt dan ook de sfeer van weleer, maar is voorzien van alle hedendaagse comfort.

De woonboerderij ligt te midden van het zo markante Twentse coulisselandschap. ,,’s Ochtends lopen de reeën, fazanten en ander wild hier door de tuin. De woonboerderij ligt aan een doodlopende weg. Het is dus heerlijk rustig. Van hieruit loop je de weg over en via een zandpad zo de bossen in. Bovendien ligt het huis een paar minuutjes van natuurgebied Drieland, waar je kunt wandelen maar ook kunt zwemmen en kanoën. Omdat we hier bovendien op steenworp afstand van de Duitse grens zit, heb je ook daar volop mogelijkheden om te recreëren. Waaronder een trimbaan voor de sportievelingen.”

De reden waarom de huidige bewoners hun geliefde stekkie achter zich laten, is dan ook louter van praktische aard. ,,De meiden zijn de deur uit en deze woonboerderij is zodoende te groot voor ons tweetjes. Sterker, dit object beschikt over twee huisnummers en je kunt hier dan ook probleemloos met twee huishoudens onder een dak wonen. De aanbouw – met veel eiken gebinten – is ingericht als compleet zelfstandig woonhuis.” Maar ook kan het dienen als gastenverblijf. ,,Vanuit het zwembad loop je er zo binnen om je te douchen.”

Kavel: 6.500 m²
Woonoppervlakte: circa 677 m²
Inhoud: circa 2.890 m³
Kamers: 12, waarvan 6 slaapkamers
Bouwperiode: 2008
Vraagprijs:  Prijs op aanvraag

Voor meer informatie of een afspraak voor bezichtiging nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.