Tubbergen, Vikkersweg 1

In het aantrekkelijke glooiende landschap van Twente, op een prachtig plek in het bosrijke buitengebied van Tubbergen, ligt het NSW-landgoed “Erve Voogsgeerd” dat binnenkort van eigenaar zal veranderen. Te midden van bijna 7 hectare groen staat een zeer ruim en knus, goed onderhouden landhuis van plusminus 500 m², waar het heerlijk vertoeven is. Vol comfort en met eindeloze mogelijkheden.

Wij, de huidige bewoners, zijn er van overtuigd dat dit landgoed om te bewonen de mooiste plek van Twente is. Het gehele jaar door, in elk seizoen, is het hier uniek. Elke dag wakker worden met de geluiden van de natuur, de reeën die geruisloos over de hei bewegen, zittend op één van de terrassen de lang zwoele zomeravonden beleven, de uitgebreide kleurschakering van het bos in de herfst, de diepe stilte tijdens een koude heldere winternacht…… Dit alles en nog veel meer maakt ons huis tot een Eldorado.

De terrassen rondom nodigen uit tot buiten vertoeven, bijna gedurende het gehele jaar. Familie en vrienden verblijven met veel plezier bij ons want het huis en de omgeving roepen rust en warme gevoelens op. De hei, het bos en het gazon rondom het huis, scheppen een ruimte die het mogelijk heeft gemaakt om een grote kunsttentoonstelling te houden met een openingsfeest met 200 gasten. Ook werd in de tuin een huwelijk gesloten, gepaard gaand met stijlvolle aankleding van het gazon en de terrassen. Voor dit soort evenementen leent ons landgoed zich uitstekend. Een ideale combinatie van rust, ruimte en gezelligheid dus. Dat maakt deze plek zo bijzonder! De woning zelf biedt ook vele mogelijkheden, waaronder een praktijk aan huis of dubbele bewoning.

Ondanks een geïsoleerde ligging in de bossen is het dorp Tubbergen, met diverse primaire voorzieningen, toch dichtbij, evenals het cultuurrijke kunststadje Ootmarsum. Grote Twentse steden als Almelo (10 minuten), Hengelo (20 minuten) en Enschede (30 minuten) zijn vanaf het landgoed ook goed te bereiken.
Afscheid nemen van deze plek valt zwaar, maar praktische overwegingen maken het noodzakelijk. De volgende eigenaar gunnen wij dezelfde gevoelens en genoegens die wij hier altijd hebben gehad. Ons landgoed is uniek en wij zullen altijd onze warme herinneringen houden.

Indeling

Ruime lichte hal/entree met leistenen vloer en grote raampartijen. Moderne toiletruimte in grijs- en wittinten. Tevens is vanuit de hal een slaapkamer bereikbaar met een deur naar het terras.

Voor de huidige bewoners is de royale living met eiken parketvloer en prachtige eiken deuren een van de favoriete plekken in huis. De grote zithoek met prachtig uitzicht over het landgoed en de grote open haard met natuursteunen schouw. De tweede zithoek is wat compacter en staat door de openslaande deuren ook direct in verbinding met het terras. Deze ruimte is ook heel geschikt als lees- of televisiehoek. Eyecatcher hier is het op maat gemaakte eiken dressoir. Tenslotte is er in de ruime living, die grenst aan de keuken, ook meer dan genoeg ruimte voor de lange eettafel waar de afgelopen jaren heel wat gezellige diners met familie en vrienden hebben plaats gevonden.

De keuken is zowel vanuit de living als via de gang toegankelijk en heeft een praktische indeling met veel kastruimte, waaronder een apothekerskast. Vanzelfsprekend is de keuken uitgerust met inbouwapparatuur: een inductiekookplaat met daarboven een design afzuigkap, afwasmachine, heteluchtoven, magnetron, quooker, koelkast en koellade. De keuken geeft toegang tot de voorraad-/wijnkelder, de keukendeur maakt het aangrenzende terras bereikbaar.

Via een hal met een vaste kastenwand is de master bedroom met eigen badkamer toegankelijk. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. In de ruime slaapkamer is een “walk in closet” gerealiseerd. Via een tussenkamertje is de voormalige zwembadruimte toegankelijk. Het zwembad is nog aanwezig en kan, indien gewenst, weer in gebruik worden genomen, maar de huidige bewoners hebben de ruimte aangepast tot grote, lichte hobbykamer en bibliotheek. De glazen schuifpui, die nog dateert uit de tijd dat de ruimte als zwembad in gebruik was, kan in zijn geheel worden geopend en geeft toegang tot het aangrenzende gazon.

Aan de lange gang die naar het oudste gedeelte van het landhuis leidt, liggen twee slaapkamers met vaste kasten en wastafelaansluiting.

Twee moderne gastenbadkamers, beide hebben een inloopdouche. De ene badkamer heeft daarbij een wastafel, de andere twee en tevens een ruimte waar een wasmachine en droger geplaatst kunnen worden.

Tweede entree met ruime hal, toiletruimte en meterkast.

Grote living met glazen wanden die een fantastisch zicht op het landgoed geven. In deze bijzondere ruimte, die momenteel dienst doet als muziekkamer en waar in het verleden een praktijk aan huis werd ondergebracht, bevindt zich een open keuken voorzien van inbouwapparatuur, een gezellige open haard met een natuurstenen schouw en openslaande deuren naar het aangrenzende terras.

De dubbele garage is vanuit het landhuis toegankelijk. Er is meer dan voldoende ruimte voor twee auto’s.

In de berging is de CV-installatie ondergebracht. Ook bevindt zich er een opslagruimte.

Rondom het landhuis

Op het terrein bevinden zich verder twee paardenstallen een houthok en een afdak voor de tractor.
Ook is er een terrein dat vroeger als moestuin in gebruik is geweest. Bij de entree van het landgoed is een elektrisch bedienbare poort die zowel met afstandsbediening als vanuit huis bediend kan worden voorzien van een intercom.

Bijzonderheden

 • Het landhuis is oorspronkelijk gebouwd in 1958. In 1968 is het landhuis aanzienlijk vergroot en in 1986 is de ‘zwembadvleugel’ aangebouwd in opdracht van de huidige bewoners.
 • Het landhuis heeft een woonoppervlakte van circa 410 m², een inhoud van ongeveer 1500 m³ en een totale perceeloppervlakte van maar liefst 67.988 m².
 • Door de indeling van het landhuis kan het, indien gewenst, eenvoudig gesplitst worden in twee eenheden. Hierdoor ontstaan vele gebruiksmogelijkheden, waaronder inwoning, kantoor- of praktijk aan huis en B&B.
 • De oprijlaan is een aantal jaren geleden verlegd. Indien wenselijk kan de oorspronkelijke toegangsweg ook worden hersteld zodat twee oprijlanen gebruikt kunnen worden.
 • Er zijn maar liefst drie CV ketels, een boiler en een close-in-boiler. Het bouwjaar van de ketels is respectievelijk 2016, 2012 en 2004 (zwembad).
 • De technische installatie voor het zwembad is nog aanwezig/intact.
 • Rondom het zwembad is drainage aangelegd, in combinatie met een dompelpomp. Deze is in 2015 vervangen.
 • Op het terrein is op meerdere plaatsen tuinverlichting aanwezig, ook stopcontacten zijn voldoende aangelegd.
 • Er bevinden zich meerdere waterputten op het terrein.
 • Op het terrein bevinden zich twee septic tanks. Deze zijn in 2006 aangelegd volgens de destijds geldende normen.
 • Het landhuis heeft sinds kort een glasvezelaansluiting.
 • Het landhuis is voorzien van een alarminstallatie en van rookmelders.
 • In 2016 is de bitumineuze dakbedekking op het gehele landhuis vernieuwd.
 • Koper neemt de verplichting op zich de NSW-rangschikking in ieder geval te laten voortduren tot augustus 2028.

De NatuurSchoonWet 1928

De natuurschoonwet is in het leven geroepen om karakteristiek Natuurschoon op landgoederen in stand te houden. Dit wordt bereikt door eigenaren van landgoederen fiscale voordelen te bieden in ruil voor duurzame instandhouding van het landgoed. Objecten met de landgoedstatus in het kader van de Natuurschoonwet profiteren van een aantal belangrijke fiscale faciliteiten.

Kavel: 67.988 m²
Woonoppervlakte: circa 410 m²
Inhoud: circa 1.500 m³ (excl. bijgebouwen)
Kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers
Bouwjaar: 1958, 1968
Vraagprijs: € 1.485.000,– k.k.

 

Wilt u een brochure van deze woning aanvragen klikt u dan hier.

Wilt u de video van het landgoed bekijken klik dan hier

 

Voor meer informatie of een afspraak voor bezichtiging nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Deze is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.