Aankoop

Alles begint bij uw woonwensen

Waar wilt u wonen? Hoe wilt u wonen? Met hoeveel personen gaat u er wonen? Wanneer wilt u er gaan wonen? In welke prijsklasse zoekt u? Het zijn maar een paar van waarschijnlijk nog veel meer vragen, maar ze geven al een prima indicatie van wat er allemaal komt kijken bij de aankoop van een huis.
Al die vragen, beter gezegd de antwoorden op al die vragen, zijn voor ons het vertrekpunt van elk aankooptraject. Want alleen dan zijn we in staat om u te helpen uw woonwensen te vervullen. Zodat u zich in uw nieuwe huis ook echt helemaal thuis voelt.

Aangenaam kennismaken

Voor onze persoonlijke werkwijze is het elkaar goed leren kennen een voorwaarde voor succes. Vandaar dat we alle tijd nemen voor een in alle opzichten aangename kennismaking. Deze kennismaking kan bij ons, maar natuurlijk ook bij u plaats vinden. Wij maken duidelijk wie en wat we zijn en wat u allemaal van ons kunt en mag verwachten. En natuurlijk proberen we een helder beeld te vormen van uw woonwensen, zoals gezegd dé basis voor onze dienstverlening.

Gericht zoeken

Vervolgens begint het puur op uw woonwensen geënte zoeken. Zodra een geschikte woning is opgespoord, wordt u daarvan uiteraard meteen op de hoogte gesteld. Nadere informatie over de woning wordt vergaard en desgewenst wordt een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Daarbij letten wij natuurlijk met name op zaken als de bouwkundige staat van de woning, juridische aspecten en, uiteraard, de vraagprijs. Dit alles opdat u zich kunt concentreren op het voor u op dat moment allerbelangrijkste: of het wel of niet “klikt” met de desbetreffende woning.

Nader onderzoek en onderhandelingen

Is die ‘klik’ er, dan kan dat een prima startpunt zijn voor verder onderzoek. Dat alles om ook bouwkundig, juridisch, kadastraal en bestemmingsmatig niets aan het toeval over te laten. Pas wanneer op alle punten tot volle tevredenheid duidelijkheid is verkregen, kan een begin worden gemaakt met de onderhandelingen. Daarbij gaat het niet alleen over de prijs, maar ook over punten als de aanvaarding en roerende zaken. Al dan niet op te nemen voorbehouden komen vanzelfsprekend aan bod. Wellicht ten overvloede, maar toch: geen beslissing, hoe klein ook, wordt genomen buiten uw medeweten om.  Resulteren de onderhandelingen uiteindelijk in een koopovereenkomst, dan kunt u er van op aan dat wij de koopakte tot in de puntjes met u doorlopen. Zodat u precies weet waar u wel – maar ook niet! – voor tekent.

Overdracht bij de notaris

Zekerheid boven alles! Van a tot en met z! Vandaar dat we samen met u en de verkopende partij op de dag van de overdracht uw nieuwe huis aan een grondige laatste inspectie onderwerpen. Om ons er van te vergewissen dat alle gemaakte afspraken zijn nagekomen. Zo ja, dan gaan we vol vertrouwen naar de notaris om de aankoopprocedure te voltooien.